Vetenskapsjournalist Ann Fernholm föreläste i Karlskrona

Vetenskapsjournalist Ann Fernholm föreläste i Karlskrona

Intresset för Ann Fernholms föredrag om socker och dess påverkan på människokroppen i Sparresalen, Karlskrona den 22/10 var mycket stort . 150 personer hade anmält sig och flertalet av dessa var inte medlemmar i föreningen. Flera tidningar hade veckan före skrivit om eventet, bl a hade Sydöstran gjort ett stort uppslag. Även Sveriges Radios blekingeredaktion på plats för att göra ett reportage och intervju med Ann Fernholm. Se denna länk: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=6546170.

Ann, som har disputerat i mikrobiologi kunde berätta att det framförallt är fruktosen, nikon-d500-436fruktsockret, som ingår i nästan allt det vi i dagligt tal kallas socker, som har skadlig inverkan på kroppen. ”Jag avråder inge från att äta frukt, men i en liten godispåse ingår lika mycket fruktsocker som i 6 äpplen” sa hon och tillade ”och att äta 6 äpplen tar långt mycket längre tid är att stoppa i sig en lite godispåse, som ju dessutom inte tillför kroppen några av alla de näringsämnen som den behöver. Utförligare reportage om hennes föredrag kommer i nästa nummer av DiabetesNytt.
Många som kom till föreläsningen var intresserade av att bli medlemmar och några bestämde sig på stående fot. Dessa nya medlemmar hälsas varmt välkomna i föreningen.

Ladda ner Ann Fernholms sockerboschyr här