Det kom ett mail till föreningen från en ”diabetesmamma”. Dessa mammor gör stora uppoffringar för sina barn. Andrea Reich har bestämt sig för att gå ett steg längre när hon nu även kämpar för att dra in mer pengar till forskningen. Hennes initiativ är värt allt stöd.

Som mamma till en 6-årig tjej som haft typ 1 diabetes i 3,5 år har jag insett att det finns mycket okunskap och fördomar kring sjukdomen, både hos allmänheten och hos myndigheter. Dessutom är bristen på pengar till forskning enorm. Detta försöker jag förändra!

Jag har startat en namninsamling till Barndiabetesfondens förmån, med förhoppning om att de blir förmånstagare hos Postkodlotteriet. Skulle detta gå vägen generar det mångmiljonbelopp varje år, som går till forskning och information kring typ 1 diabetes.

Jag hoppas att Ni i Blekinge Diabetesförening vill vara med och stötta genom namnpåskrifter och att tipsa namninsamlingen vidare på hemsida och i ert kontaktnät.

Det behövs väldigt många namn, ni får gärna dela och informera så mycket det går!
Flera sjukhus, organisationer, idrottsklubbar, universitet och högskolor är redan med och stöttar.

Varje namn är värdefullt i kampen om bot för typ 1 diabetes.

http://namninsamling.curediabetes.se

Klickar man på ”ACT NOW” knappen, inne på länken finns det PDF filer som går att skriva ut. Använd dem tillsammans eller var för sig. Det går självklart också utmärkt att skriva på direkt genom att klicka på länken och sedan dela vidare inifrån länken.

Tack på förhand!

Med vänliga hälsningar
Andrea Reich
Mamma till en liten diabeteshjältinna